Orientació

Història de la secció d'orientació

L’orientació naix al Centre l’any 1952 amb el nom de Secció de Topografia; és a dir, als primers anys de la fundació de la societat. El que es feia eren croquis de totes les excursions per a poder repetir-les després. Aleshores, i buscant sempre el més difícil, es feien marxes d’orientació, consistents en un croquis on hi havia només els noms dels masos i fonts, fent que cada parella anotés el nom de cada lloc visitat preguntant als camperols.

Passats els anys, incorporaren la brúixola, fent més atractiva l’activitat, vingueren els mapes cadastrals, les ampliacions amb el pantògraf, les primeres còpies…

S’organitzaren les primeres marxes locals, provincials i regionals, es feren plànols radials de tots els cims, i per raons dignes d’estudi, igual que es va enlairar aquesta activitat es va enfonsar a Alcoi i a la resta del País Valencià.

Al principi dels anys 90, la secció estava gairebé morta, passant a recuperar-la el soci Josep Sanz i Pascual, i després de molts intents vam contactar amb l’ACCO, organització no legalitzada, dedicada a la pràctica de l’orientació amb caràcter competitiu. La secció d’Orientació del CEA, va ser la 2a del País Valencià en registrar-se com a secció de club en el registre clubs el desembre de 1993 i, en presència del regidor d’esports i d’altres autoritats, es va signar la primera Acta Fundacional de la FEVACO (Federació Valenciana de Clubs d’Orientació), sent ajornada la seua legalització fins a l’aparició de la Nova Llei de l’Esport.

Els components de la secció han recollit nombrosos trofeus i reconeixements, primers llocs en l’àmbit nacional, regional, etc. En l’actualitat, participen en la Lliga Nacional, la Regional i la Provincial, tenint una escola-entrenament que està aportant esportistes al pòdium en tots els nivells.

L’orientació, a més de ser un esport competitiu, és la base fonamental per a qualsevol esport de muntanya, es practica de forma competitiva en les modalitats de: A peu, BTT, Esquis, Raids, Maratons, etc.

Top